Oefenen met mindful parenting bij Mindful met je kindje.
Oefenen met mindful parenting bij Mindful met je kindje. Abel Ponger Fotografie

Mindful parenting maakt gezinnen weerbaar voor stress.

30 januari 2022 om 21:11 Lokaal Deel je nieuws

De zorg voor jonge kinderen is intensief. Dat zal bijna elke ouder beamen. Maar door Covid waren de afgelopen twee jaar extra stressvol voor veel gezinnen. Nu de beperkingen langzaam minder worden, is het tijd voor veel ouders om op adem te komen. Maar hoe doe je dat, als er nog steeds zoveel van je gevraagd wordt?

Loes Glandorff weet er wel raad mee. Bij ’Mindful met je kindje’ leert ze aan ouders hoe ze gezond om kunnen gaan met de druk en de stress in hun jonge gezin.

Woensdag 9 februari geeft ze gratis masterclassen aan Biltsche gezinnen in de Oude Winkel aan de Waterweg. Ze is op een missie om zoveel mogelijk ouders weerbaar te maken voor stress, en daarmee hun kinderen de best mogelijke start te geven.

“Stress hoort bij het leven. Maar langdurige stress breekt je op. Ook je kindje krijgt dan minder wat hij of zij nodig heeft. En als je kind dan lastig gedrag laat zien, kun je niet goed meer helder denken. Je reageert op de automatische piloot, en vaak gooi je dan onbedoeld olie op het vuur. Gelukkig kunnen de meeste ouder-kindrelaties tegen een stootje, maar het kan allemaal een stuk soepeler en gezelliger met de juiste vaardigheden.”

De vaardigheden waar Loes op doelt komen uit mindful parenting, en kunnen aangeleerd worden met eenvoudige oefeningen. 

“De basis lijkt misschien simpel: je traint je aandacht en opmerkzaamheid, geholpen door wat informatie over jou en je kindje. Je kunt daardoor stress bij jullie beiden steeds sneller herkennen, en je kunt ook veel voller aanwezig zijn tijdens mooie momenten. Het kan je levensgeluk écht een boost geven.
Maar mindful parenting werkt pas als je het een tijdje oefent. En voor veel ouders is dat knap lastig. Daarom heeft de UvA speciale programma’s ontwikkeld voor ouders met jonge kindjes. En daarop baseer ik de masterclass. Ik ga zoveel mogelijk meegeven. Ik hoop dat ouders straks naar huis gaan met een volle toolkit, en met het zelfvertrouwen om het zelf toe te passen.”

Op woensdag 9 februari kunnen zestien ouders meedoen. De plaatsen zijn dus beperkt, maar het zal niet de laatste keer zijn dat Loes een masterclass geeft. “Wij wonen nu twee jaar in Bilthoven en ik kom geregeld ouders tegen die worstelen. Ik gun iedere ouder mindful parenting. Jonge gezinnen verdienen al het geluk dat ze kunnen krijgen, want die bijzondere fase vliegt zó voorbij.”

Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op mindfulmetjekindje.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie