Hoe denken de politieke partijen van De Bilt over Maartensdijk?

1 maart 2022 om 09:31 Politiek

Na de vorige verkiezingen zijn er twee raadsleden afkomstig uit de kern Maartensdijk in de Biltse gemeenteraad gekozen en daarmee is deze kern ondervertegenwoordigd. Vraag het de gemiddelde Maartensdijker en je krijgt regelmatig als reactie: “Maartensdijk is het afvalputje van de gemeente de Bilt”. Inwoners van Maartensdijk hebben veelal geen idee welke partij er daadwerkelijk aandacht besteedt aan hun kern en welke partij helemaal niet. Daarom hebben inwoners van Maartensdijk die zich hebben verenigd in de Bewonersvereniging Maartensdijk-Zuid en het Bewonerscollectief Maartensdijk de website www.maartensdijkkiest.nl opgericht.

Zij vinden dat er in de Biltse gemeenteraad veel meer aandacht moet zijn voor de groene kernen, er veel serieuzer met burgerparticipatie omgegaan moet worden en dat de groene kernen niet slechts gezien moeten worden als buitengebied waar problemen vanuit Se Bilt opgelost kunnen worden. Het is tijd dat de politiek van De Bilt luistert naar de bewoners, dat ze de uitkomsten van de recente burgerparticipatie rond het onderwerp woningbouw respecteren en inzetten op het behoud van groen rondom de dorpen en geen bebouwing buiten de rode contouren nastreven.

Beide organisaties hebben de onderwerpen in de gemeenteraad de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden en inmiddels veel kennis en inzicht over de diverse standpunten van de verschillende partijen opgedaan. Partijprogramma’s zijn vaak lastig te lezen. Daarom brengt deze website de standpunten van de diverse partijen in kaart en specifiek wat ze met Maartensdijk willen.

Daarnaast willen de initiatiefnemers de website ook na de verkiezingen online houden om zo als burgers de politiek te kunnen controleren op beloftes die ze gedaan hebben in hun verkiezingsprogramma’s. Kijk voor meer informatie op: www.maartensdijkkiest.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie