Afbeelding
Voedselbank

Voedselbankwinkel gaat bijna weer open

11 april 2022 om 11:51 Winkels

Heropening Voedselbankwinkel in 2022

Het is zover, de Voedselbankwinkel kan binnenkort weer open. De afgelopen weken is er aan alle kanten nagedacht over de beste oplossingen en de nodige verbouwingen. Onder bezielende leiding van André Schellart is er flink geklust door de vrijwilligers in het magazijn, zodat ze bijna de winkel weer kunnen openen. Bijna klaar, want voor dat de winkel open kan zijn er extra vrijwilligers nodig. Door de coronacrisis is de Voedselbank extra vrijwilligers verloren, maar het openen van de winkel vraagt ook om extra handen.

Op zoek naar vrijwilligers

In 2019 veranderde de traditionele Voedselbank, waar afnemers een voedselpakket kregen, naar een voedselbankwinkel waar afnemers hun eigen keuzes kunnen maken. Helaas waren de vrijwilligers genoodzaakt om tijdens de coronacrisis terug te vallen op het traditionele Voedselbank concept, waarbij er voor elke afnemer een pakket klaar staat. Maar die tijd is nu bijna voorbij. Men zoekt voornamelijk vrijwilligers voor de uitgifte, de zogenaamde gastvrouwen en gastheren die met de afnemer door de winkel gaan, terwijl de boodschappen gedaan worden. Op kaartjes bij de schappen wordt uitgelegd hoeveel je per artikel mee mag nemen, zodat men kan inspelen op de gezinsgrootte. Op deze manier wordt voedsel nog steeds zo eerlijk mogelijk verdeeld. Overigens wijkt deze winkel op één punt wel enorm af van andere winkels: er is geen kassa! De Voedselbank vraagt sociale aanpakkers die discreet met mensen en de situatie omtrent hun afnemers kunnen omgaan. Beschikbaarheid van minimaal 3 á 4 uur per week, bij voorkeur op maandag-, woensdag- of donderdagmiddag.

Daarnaast is de Voedselbank op zoek naar magazijnmedewerkers, op werkdagen worden levensmiddelen opgehaald door de chauffeurs en naar het magazijn van de Voedselbank gebracht. Op basis van gemaakte afspraken worden levensmiddelen in de koelcel of in de vriescel opgeslagen. Je sorteert de levensmiddelen die bij kamertemperatuur in het magazijn worden opgeslagen naar THT datum. Tevens vul je de schappen van de winkel. Op alle doordeweekse middagen is de winkel geopend. Samen met je team bewaak je de voedselveiligheid en volgens rooster houd je het magazijn schoon en opgeruimd. Beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week in de ochtend. In overleg worden de dagdelen vastgesteld.

Voedselbank De Bilt biedt voedselhulp aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt en die in een van de zes kernen van de gemeente De Bilt wonen. De Voedselbank geeft voedsel dat is gedoneerd en/of is gekocht dankzij financiële donaties.

Heb je interesse in één van deze vacatures of wil je meer weten? Ga dan naar de website https://voedselbankdebilt.nl of bel: 030 7514601; op dinsdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00u of spreek het antwoordapparaat in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie