Een typisch voorbeeld van een krachtig Bilts bedrijf in historisch perspectief.
Een typisch voorbeeld van een krachtig Bilts bedrijf in historisch perspectief. Henk de Wilde

CU als partner voor ondernemers

1 februari 2022 om 15:22 Zakelijk

DE BILT We willen het beste voor iedereen! In deze tweede aflevering van onze serie over ons verkiezingsprogramma gaat het over een ‘duurzame economie’. Wat dat is? Daarmee bedoelen we een economie die minder draait om groei en consumeren, maar juist om kwaliteit van leven nu én op de lange termijn.

Krachtige ondernemers zijn daarbij van belang. Of je een groot bedrijf hebt of een midden- of kleinbedrijf, of ZZP’er bent, of een van onze boeren: jullie hebben daar allen een belangrijke rol in. We leven nog in een spannende tijd. Nu worden de coronamaatregelen versoepeld maar voor veel MKB en ZZP’ers is het een moeilijke tijd geweest. Als je te weinig verdient om in je levensonderhoud te voorzien, vinden we dat de gemeente proactief en maximaal gebruik moet maken van de wettelijke mogelijkheden om je optimaal te ondersteunen. Ook ná de uitvoering van het coronaherstelplan. Het voeren van een bedrijf aan huis moet een kleine zelfstandige niet onnodig moeilijk worden gemaakt. Een goede samenwerking met de gemeente is hard nodig.

Wij zijn trots op onze agrarische sector en hebben hart voor boeren en tuinders. We zijn ervan overtuigd dat een toekomstbestendige agrarische sector een gezonde economische basis heeft, innovatief is én zorgvuldig omgaat met bodem, grondstoffen en eigen energie opwekt. Op naar een goede balans met dier en leefomgeving: daar kan hulp bij nodig zijn in de vorm van een reële vergoeding voor natuur -, landschap - en weidevogelbeheer. Ook vinden we dat landbouwbedrijven ruimhartig de mogelijkheid moeten krijgen om nevenactiviteiten uit te voeren zoals toerisme en educatie aan basisscholen.

OVER DUURZAAM GESPROKEN We willen afval tot het minimum beperken door te stimuleren dat bestaande materialen en producten zo lang mogelijk gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld en opgeknapt worden. Onze kringloopwinkels en het Repair Café in de WVT tonen al jaren aan hoe goed dit kan werken. Dit kan andere ondernemers nieuwe kansen bieden. Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als ondernemers een Circulair Ambachtscentrum zouden oprichten. Hoe dan ook, samen met onder meer producenten, de tussenhandel, Samen voor de Bilt en inwoners helpen we graag om de omslag naar deze ‘circulaire economie’ verder mogelijk te maken.

Duurzaamheid… het is een breed begrip. En dan hebben we op dat gebied ook nog wereldwijd gestelde doelen: de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s; Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Dit zijn 17 wereldwijde doelen op het gebied van klimaat, armoede en onderwijs. Het gaat dan ook over het maken van de omslag van ‘groei en consumeren’ naar ‘een goede kwaliteit van leven, ook op de lange termijn’. We vinden dat we in onze gemeente meer kunnen doen met deze SDG’s. Wij vinden dit heel belangrijk omdat deze 17 duurzaamheidsdoelen dé wereldwijde duurzaamheidsagenda vormen maar ook sterk vervlochten zijn met de grote opgaven in De Bilt. Zo kunnen we onze eigen Biltse SDG-landkaart maken en beseffen dat ook De Bilt ertoe doet!

Connie Brouwer, lijsttrekker ChristenUnie De Bilt

Dit artikel is aangeboden door de CU De Bilt. Meer over ons verkiezingsprogramma kunt u lezen via debilt.christenunie.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie