Paul en Andrea
Paul en Andrea Gemeente De Bilt

Mantelzorgers in het zonnetje

Zorg

DE BILT Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een naaste. Dat doen ze vanzelfsprekend en meestal achter de schermen. De een zorgt voor een kind met een beperking, de ander voor een dementerende partner en weer een ander voor een ouder die hulp nodig heeft. Ook tijdens het afgelopen jaar -dat in het teken stond van corona- stonden de mantelzorgers klaar voor hun naaste. Deze inzet van de mantelzorgers is goud waard. Daarom reikt gemeente De Bilt -in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg- deze maanden opnieuw de mantelzorgwaardering uit.

Dag van de Mantelzorg: 10 november
Elk jaar is er op een speciale dag extra aandacht voor de mantelzorgers: ‘Dag van de Mantelzorg’. Op woensdag 10 november a.s. zijn mantelzorgers uit gemeente De Bilt van harte welkom bij een koffiemoment. Bij House of Toast kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten, hun verhaal even kwijt en een waardevol moment voor zichzelf nemen. Met huisgemaakte taart, lekkere koffie en een optreden van het lokale duo Paul en Andrea. Zij brengen sfeervolle vertolkingen van bekende pop en jazznummers met zang en gitaar. De consulenten van Steunpunt Mantelzorg zijn ook aanwezig en desgewenst kan er meteen een afspraak worden gemaakt om eens verder te praten.

Mantelzorgers die deze ochtend willen langskomen, kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen aan mantelzorg@mensdebilt.nl. Er zijn twee tijden: om 10.30 uur en 11.45 uur, in de e-mail kunt u uw voorkeur aangeven. De locatie biedt beperkt plaats, dus vooraf opgeven is noodzakelijk.

Locatie: Buro Lou / House of Toast, Leijenseweg 38 te Bilthoven

Mantelzorgwaardering aanvragen
De mantelzorgwaardering bestaat uit bonnen met een totale waarde van € 50,- die te besteden zijn bij aangesloten lokale ondernemers die tijdens de lockdown waren gesloten. Deze waardering is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van Gemeente de Bilt. Mensen die al staan ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg de Bilt ontvangen de waardering per post vanaf medio november. Mantelzorgers die de waardering willen ontvangen kunnen zich tot het einde van dit jaar inschrijven bij Steunpunt Mantelzorg. Dat kan via www.mensdebilt.nl of met deze QR code.

Afbeelding
advertentie