Brandende kaars

28 september 2021 om 14:22 Zorg

Uit het leven,
in het hospice

Ik werk al een tijdje in het hospice en heb nog nooit de speciale kaars in de hal zien branden: de kaars die aangeeft dat er een overledene in huis is. Vaak het eerste waar je naar kijkt als je binnenkomt: brandt er een kaars? Op een ochtend kom ik binnen en branden er twee kaarsen!

Later die dag hoor ik dat de eerste van de twee overleden personen zo dadelijk met een lijkauto opgehaald wordt. Ik bedenk me dat er een oudere heer in de serre zit. De serre heeft uitzicht op de voordeur, dus ik loop naar hem toe om hem te waarschuwen. “Ach is er iemand overleden vannacht?” is zijn reactie.

Ik zeg “nou om eerlijk te zijn, er zijn zelfs twee mensen overleden vannacht”. Hij is even stil, kijkt me schuin aan en zegt: “nou voor het economisch model hier, kan ik dan nog maar beter even blijven leven’.

Dit argument had ik nog niet eerder gehoord.

Lidwien, zorgvrijwilliger

In ‘Uit het leven, in het hospice’ krijgen we maandelijks een kijkje achter de deuren van het Hospice Demeter. Elke keer beschrijft een van de vrijwilligers een leuk, mooi of ontroerend moment, die hij of zij heeft meegemaakt.


www.hospicedemeter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie