De Schaafsma Kliniek denkt met u mee hoe u gezond ouder kunt worden.
De Schaafsma Kliniek denkt met u mee hoe u gezond ouder kunt worden. Evert van Voorst

‘Ik raak alles kwijt, behalve mijn kilo’s!’

26 oktober 2021 om 22:03 Zakelijk

BILTHOVEN Verlies je jouw overtollige kilo’s maar net zo snel als je sleutels of telefoon dan was het leven een stuk makkelijker. Bezig zijn met afvallen of een gezond leven roept vaak weerstand op. Dit omdat het vaak een gebed is zonder einde. Het bezig zijn met afvallen of gezond ouder worden kan veel effectiever en efficiënter. Manieren om snel te kunnen afvallen bestaan zeker maar of dit nu zo duurzaam, gezond en leuk is betwijfelt de Schaafsma Kliniek. Daarom biedt de kliniek een nieuw én effectief traject aan wat begeleid wordt door één van de artsen werkend in de kliniek.

MEDICIJNEN WAAR JE VAN AFVALT Die bestaan al wat langer maar wat nieuw is dat het nu gecombineerd met leefstijlverbetering wordt aangeboden. De Schaafsma Kliniek is afgelopen september gestart met het aanbieden van deze succesvolle combinatie. Maar hoe komt het dat je kan afvallen door deze medicijnen? De medicijnen werken in op de receptoren in de hersenen die je eetlust regelen en zorgt dat je voldaan en minder hongerig voelt. Dit kan je helpen om minder te eten en je lichaamsgewicht te verlagen. Deze medicijnen worden al langer gebruikt in de behandeling van diabetes. Maar alleen medicijnen gebruiken is niet genoeg. Gewicht verliezen door medicijnen is op kort termijn mogelijk maar voor duurzame resultaten moet je ook je leefstijl optimaliseren, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

BAH, LEEFSTIJLVERANDERING! Iedereen staat gelijk op de rem als er geadviseerd wordt om af te vallen of bij het advies om je leefstijl te gaan verbeteren. Dit betekent namelijk toch vaak dat het fijne leven voorbij is. Maar waarom gaan we dan toch massaal detoxen op een eiland of trakteren we ons op een retraite ergens in een mooi kuuroord om aan onze gezondheid te werken? Wat nou als dit nu dichtbij huis kan en het ook nog leuk én efficiënt is, ga je het dan wel doen?

In de Schaafsma Kliniek in Bilthoven, zijn er vele opties mogelijk waarbij je bezig kunt zijn met je gezondheid, zowel voor je lichamelijke- als geestelijke gezondheid. In de kliniek werken artsen, specialisten, therapeuten, masseurs, trainers en yogadocenten om je volledig te kunnen begeleiden in jouw leefstijloptimalisatie en wat leefstijlverandering veel leuker maakt en efficiënt!

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR Vroeger werd kuren voor mensen met huidproblemen vergoed door de zorgverzekeraar maar helaas is dit niet meer het geval. Dit betekent niet dat het niet werkt, maar de verzekeraar moet ergens op bezuinigen. Zo zijn er vele handelingen gericht op leefstijloptimalisatie die niet meer vergoed worden. Maar sinds 2019 vergoeden alle zorgverzekeraars uit het basispakket de gecombineerde leefstijlinterventie, de GLI.

Met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) werk je als volwassen aan je leefstijl, met als primaire doel om jouw overgewicht aan te pakken. Hierbij is er aandacht voor gezonde voeding, bewegen en factoren die een negatieve invloed hebben op jouw gezonde leefstijl, zoals stress en slaapgebrek. Een GLI duurt twee jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten. Het aantal groepsbijeenkomsten is gemiddeld acht keer per jaar. Daarnaast zijn er drie à vier individuele contacten met de zorgverlener die de GLI geeft. Alleen personen met een BMI >25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 maar ook personen met een BMI >30, komen in aanmerking voor de GLI.

GEEN OVERGEWICHT? Het is fijn dat er een leefstijltraject vergoed wordt maar wel jammer dat dit alleen betreft voor personen met een te hoog BMI. Het kan namelijk ook zijn dat je te kampen hebt met medische problemen zoals artrose, reuma, rugklachten of met mentale problemen zoals vermoeidheid of stress waarbij leefstijloptimalisatie jouw verbetering kan geven. Gelukkig kun je dan ook terecht in de Schaafsma Kliniek en kijk je samen met de arts of therapeut hoe jij het beste geholpen kan worden.

Gezond ouder worden betekent ook dat je preventief bezig kunt zijn met gezondheid en dat betekent niet dat je alleen maar kunt sporten in een sportschool. Houd je van goede begeleiding, diversiteit in aanbod betreffende sport en bewegen, individueel of in groepsverband, binnen en buiten en wil je na je sporten of behandeling ook een ontspanningsmassage kunnen boeken? Dan ben je in de Schaafsma Kliniek op de juiste plek.

Als je nieuwsgierig geworden bent naar de nieuwe combinatiebehandeling of naar de andere opties die worden aangeboden in de kliniek, maak dan een vrijblijvende afspraak via www.schaafsmakliniek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie