Hans Visser van de Winkeliersvereniging Hessenweg Looydijk kijkt uit naar de afronding van de werkzaamheden
Hans Visser van de Winkeliersvereniging Hessenweg Looydijk kijkt uit naar de afronding van de werkzaamheden Carin Röst

Hessenweg bijna klaar

17 november 2021 om 07:58 Achtergrond

Ondernemers blij met resultaat

BILTHOVEN Deze maand worden de werkzaamheden aan de Hessenweg-Zuid afgerond. Voor de ondernemers van winkelcentrum Hessenweg-Looydijk was het vervelend dat ze minder goed bereikbaar waren, maar ze zijn blij met het resultaat. Wel moest de bebording worden aangepast.

Carin Röst

Sinds begin oktober wordt de Hessenweg aangepast. De weg wordt ingericht als 30 km/h zone, er komt meer groen op straat en het wegdek, de parkeerstroken en de trottoirs worden vervangen. De start van de werkzaamheden kwam voor veel ondernemers als een verrassing. “Vrijdag hoorden we dat de werkzaamheden zouden beginnen en maandag was de weg al dicht”, vertelt Hans Visser. Hij is eigenaar van interieurwinkel Home made by_Visser en voorzitter van de winkeliersvereniging Hessenweg-Looydijk. “Ook was de bebording niet goed. Er stond dat de hele Hessenweg was afgesloten, maar alleen het begin was dicht. We hebben toen nieuwe borden gemaakt waarop stond dat de winkels wel bereikbaar waren.”

ANDERE TIMING Ook had de timing volgens Visser beter gekund. “We hadden liever gehad dat de werkzaamheden na de feestdagen waren gestart, want nu is het net de tijd dat mensen inkopen doen. Maar we begrijpen ook dat wegwerkzaamheden niet volledig planbaar zijn. En we willen ook de gemeente complimenteren voor hun steun aan ons winkelcentrum. Zoals met de campagne ‘De Bilt gaat open’ van dit najaar om mensen weer naar onze winkels te krijgen. Hiermee hebben ze ons goed geholpen.”

BUURT BLIJFT Qua klandizie hebben vooral de winkels die het moeten hebben van spontane aankopen last gehad, vervolgt Visser. “Bij ons viel het mee. Wij zitten in de woninginrichting: dit blijft wel lopen want de aankoop van een gordijn of vloerkleed plan je van tevoren. Hans Verheul, eigenaar van The Read Shop, heeft ook weinig gemerkt. “Misschien dat de mensen van verder weg in het begin weer omkeerden toen ze de onjuiste borden zagen. Maar de mensen hier uit de buurt wisten dat we nog steeds goed bereikbaar waren dus die bleven komen.”

HELE WEG AANPASSEN “Het is goed dat de Hessenweg veiliger wordt gemaakt”, vervolgt Visser. “Er wordt hard gereden en er vinden regelmatig aanrijdingen plaats.” Verheul noemt de aanpassingen ‘fantastisch’. “Ik woon op het stuk van de Hessenweg waar ze nu werken. Het is fijn dat daar meer groen komt.” Visser zou graag zien dat de volledige Hessenweg wordt aangepakt. “De straat is nu erg ongelukkig. Als je oversteekt, moet je een voetpad over, een fietspad, de weg en dan nog een fietspad. Wij pleiten voor een nieuwe indeling met bijvoorbeeld één fietspad met dubbele rijrichting.” Al met al zijn de ondernemers blij dat de werkzaamheden er bijna opzitten. Verheul: “Het zal fijn zijn als de Hessenweg rond 26 november weer opengaat en onze winkels weer goed bereikbaar zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie