In 1997 begon de Biltse Motorrijders Vereniging
In 1997 begon de Biltse Motorrijders Vereniging BMV

De Biltse Motorrijders Vereniging bestaat 25 jaar

28 maart 2022 om 20:09 Overig

Samen rijden met de wind in je gezicht, luisterend naar een heerlijk geluid en een vrij gevoel ervaren - zo ontstond in 1997 de Biltse Motorrijders Vereniging. Het initiatief van Klaas Gianotten (overleden), Ron van Dam en Cokky Hazekamp groeide uit tot een club met 110 leden. Afgelopen zondag 27 maart reed de club de eerste openingsrit van hun jubileumjaar.

Door Ruby Jacobse

De Biltse Motorrijders Vereniging is een clubs waar motorrijders elkaar ontmoeten en samen eropuit trekken. “Tot op de dag van vandaag draagt de club nog steeds bij aan dit gevoel tussen de motorrijders in De Bilt en Bilthoven,” zegt Cokky Hazekamp, die zelf al 35 jaar haar motorrijbewijs heeft. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom bij de club. “Welke motor je rijdt maakt niets uit,” zegt ze. “Als nieuw lid kan je gewoon zelf kiezen of je in een sneller groepje wil rijden of een wat rustiger groepje. Het gaat uiteindelijk om het plezier.”

Veiligheid voorop

Met ongeveer acht motortochten, waaronder een buitenlandse vierdaagse, het GBMTT-evenement en een sponsorrit ten gunste van een kleinschalig goed doel staan de motoren niet stil. Met als startlocatie Café Buiten in het hartje van de Bilt ontstaan er iedere keer weer leuke tochten. Met de veiligheid vooropgesteld hanteert de Club wel specifieke regels voor het rijden in groepsverband waar iedereen zich aan dient te houden. Volgens Cokky Hazekamp is het belangrijk om zo veilig mogelijk te rijden, omdat het verkeer agressiever aan het worden is. “Door in kleine groepjes te rijden, ieder met een eigen voorrijder, beperkt dit de risico’s. Dat werkt fantastisch en zo houden we de groep ook goed bij elkaar.”

Toch heeft ze wel een aandachtspuntje voor in de toekomst: “Wel merken we dat andere weggebruikers zoals de automobilisten vaak niet goed opletten, want de meeste ongelukken gebeuren omdat een automobilist de motorrijder niet goed ziet. Dat is ook een stukje mentaliteit denk ik. Maar ik ben heel tevreden hoe we de veiligheid inzetten als bestuur en club en we kijken weer uit vooral na de coronaperiode naar leuke tochten en activiteiten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie