Afbeelding
Aangeleverd

Vrijwilligerswerk

15 februari 2023 om 12:41 Column

Column

Al vaker heb ik in deze column geschreven over hoe leuk en dankbaar het is om vrijwilligerswerk te doen. Daarom ben ik ook blij dat de gemeente De Bilt de jaarlijkse Mathildeprijs in het leven heeft geroepen. Nog blijer ben ik ermee, dat de gemeente de prijs - naast een prijs “op thema” - heeft uitgebreid met een algemene categorie. In deze categorie kunnen alle vrijwilligers die zich met hart en ziel voor een goed doel inzetten door u genomineerd worden. Echt een prijs van en voor alle inwoners! Hoe mooi is dat?

Ik doe ook veel vrijwilligerswerk. Dat gaat van het schrijven van deze columns tot bestuurslid van de Dierenweide in Maartensdijk. En van afwassen en bedienen bij “Aan de Keukentafel” tot nog tal van andere activiteiten. Ik geniet er daar enorm van. Het is heerlijk om je met en voor het dorp en haar inwoners in te zetten. 

Steeds weer leer ik betrokken nieuwe mensen kennen; steeds weer leer ik van alle projecten waar ik mee bezig ben. Voor mij is het samen met anderen mij inzetten voor Maartensdijk echt een verrijking van mijn leven. Elke keer kom ik weer “met een smile op mijn gezicht” terug van een vergadering of bijeenkomst. Mensen vragen wel eens: “Word je nou nooit eens moe van alles wat je doet?”. Ik kan volmondig antwoorden ”NEE!”. Positief bezig zijn voor de Maartensdijkse samenleving geeft mij veel meer energie dan een avond voor de TV hangen.

Het mooie is, dat ik weet dat dit ook voor heel veel andere dorpsgenoten op gaat. Afgelopen zaterdag was ik bijvoorbeeld in de Vierstee en zag ik wederom wat dankzij al dat vrijwilligerswerk tot stand komt. De toneelzaal zat vol met bridgers, Sojater was volop aan het oefenen en er werd fantastisch gesport. Zonder al het werk van de vele vrijwilligers zou dat niet mogelijk zijn.

Voor de Mathildeprijs maakt het mij niet uit wat iemand voor vrijwilligerswerk doet. Iedereen die zich belangeloos inzet voor een goed doel is voor mij een topper. Elke vrijwilliger verdient wat mij betreft de Mathildeprijs!

Kent u een vrijwilliger waarvan u zegt: “Die zou nou eens echt in het zonnetje gezet moeten worden via de Mathildeprijs”, meldt hem/haar dan vóór 20 februari a.s. aan en stuur een e-mail met motivatie naar Annemiek Bovée (a.bovee@debilt.nl). De uitreiking van de Mathildeprijs is op 15 maart; dan zullen we weten wie via de Mathildeprijs extra in het zonnetje gezet wordt.

Edwin Plug

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie