Arie van der Vlies, Edwin Plug en Wouter van Oostrum van de werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk met een aantal van de bakken bloembollen.
Arie van der Vlies, Edwin Plug en Wouter van Oostrum van de werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk met een aantal van de bakken bloembollen. Marielle Haan

Bollen voor dierenweide

Dieren

MAARTENSDIJK De werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk heeft van een sponsor een grote hoeveelheid bloembollen ontvangen. Arie van der Vlies, Edwin Plug en Wouter van Oostrum namen namens de werkgroep enthousiast de bakken bloembollen in ontvangst. Op zaterdag 22 januari zullen de bollen tussen 10.00 uur en 13.00 uur door vrijwilligers in de grasvelden rondom de dierenweide in Maartensdijk geplant gaan worden. De dierenweide is dan ook open voor kinderen om dieren te knuffelen.

[GROENE LONG] Ondanks het feit dat het relatief laat in het seizoen is om bollen te planten kan dit nog wel. De werkgroep hoopt daardoor dat “De Groene Long” in het voorjaar gekleurd zal zijn als nooit tevoren. Buiten het vrolijke aanzien zal dit de biodiversiteit ook enorm stimuleren.

De afgelopen week zijn de deelnemers van zorgboerderij Nieuw Toutenburg druk bezig geweest om alle bollen uit de zakjes waarin ze zaten te halen en te sorteren. Dat was een heel werk! Toch is het gelukt en alles staat nu netjes in grote bakken klaar om gepoot te worden.

Wilt u meer weten over deze pootactie? Kijk dan op https://natuurlijkmaartensdijk.nl/ of stuur een mail naar info@natuurlijkmaartensdijk.nl. 

advertentie