Afbeelding
Ariane de Ranitz

Ariane de Ranitz zoekt paarden- en mensenvrienden

Overig

Vrijwilligers gezocht om paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk te maken

Stichting Ariane de Ranitz verzorgt al meer dan 25 jaar paardrijlessen voor mensen met een beperking. Deze lessen worden gegeven door speciaal hiervoor opgeleide instructrices, bijgestaan door een groep vrijwilligers. De ruiters rijden op de liefste pony’s en paarden van Stal van Brenk aan de Voordorpsedijk in Groenekan.

Om veilig te kunnen paardrijden is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Zij helpen de ruiters bijvoorbeeld met sturen en houden de pony vast met op- en afstappen. Bovendien vinden de ruiters het meestal hartstikke gezellig om een praatje te maken tijdens het rijden!

Op dit moment heeft de stichting helaas te weinig vrijwilligers om alle ruiters op een goede manier te begeleiden. Ze is dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op maandagmiddag of op dinsdagmiddag het team komen versterken. De lessen duren 45 minuten en de meeste vrijwilligers lopen één les mee. Voor de vrijwilligers worden enkele keren per jaar interessante bijeenkomsten georganiseerd.

De minimale leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar. Ben je jonger? Dan kun je wellicht wel je Maatschappelijke Stage bij ons lopen.

Esly van Dam, vrijwilliger bij Ariane de Ranitz: ‘Het vrijwilligerswerk geeft mij elke week weer energie. Het is heel leuk om een uurtje bezig te zijn met de pony’s en de gezellige ruiters. Bovendien krijg je een beetje beweging, want je loopt 45 minuten naast een pony. Er wordt meestal ook wel een stukje gedraafd, maar ik kan uit ervaring zeggen dat je daarvoor geen topsporter hoeft te zijn. Ik kijk elke week weer uit naar mijn uurtje meelopen met pony Sisi en haar ruiter!’.

Behalve nieuwe vrijwilligers voor in de lessen, is de stichting ook hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. De huidige voorzitter heeft besloten om na dit seizoen (zomer 2022) haar werkzaamheden neer te leggen. Als bestuurslid werk je nauw samen met de andere bestuursleden. Een groot deel van de administratie is in handen van Stal van Brenk, maar er blijven nog taken over op gebied van bijvoorbeeld fondswerving en PR. Het bestuur vergadert enkele keren per jaar en heeft waar nodig tussendoor contact via telefoon of app.

Gemiddeld besteden de bestuursleden zo’n 3 uur per week aan hun taken. Uiteraard zijn zij ook van harte welkom bij de activiteiten voor vrijwilligers en ruiters!

Geïnteresseerden in een van deze functies worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend kennis te komen maken met de stichting en de werkzaamheden. Hiervoor kun je mailen naar info@arianederanitz.nl Twijfel je of het iets voor je is? Kom dan ook gerust een keer kijken! 

advertentie