Afbeelding

Training Sterk in Mantelzorg gaat van start

Overig

Steunpunt Mantelzorg De Bilt start op donderdagochtend 6 oktober met een gloednieuwe training voor mantelzorgers. In vier bijeenkomsten in oktober en november neemt consulent mantelzorg Ella Lawalata deelnemers mee in de onderwerpen: grenzen bewaken, invloed van gedachten, ontspannen en hulp vragen. 

Iemand die zorgt voor een ander, cijfert zichzelf vaak weg. Daarom wordt deze training georganiseerd en is iedereen welkom.

“Bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt spreken we vaak mantelzorgers die zichzelf uit het oog verliezen, vertelt Ella Lawalata, consulent mantelzorg. Mensen hebben moeite om alle taken te combineren. Er is weinig tijd en ruimte voor jezelf, terwijl juist dát belangrijk is om in balans te blijven. De Sterk in Mantelzorg training sluit hierop aan. Je krijgt handvatten en tips over hoe je het zorgen voor een ander vol houdt. Daarnaast merken mantelzorgers in de training dat zij niet de enige zijn. Iedereen leert van elkaar omdat je met elkaar in dezelfde situatie zit.”

De Sterk in Mantelzorg training is kosteloos en bestaat uit vier ochtenden op 6 oktober, 20 oktober, 3 november en 17 november en een terugkom-ochtend op 12 januari 2023. Alle ochtenden zijn van 10:00 tot 12:30 uur in het Rode Kruis gebouw (Rinnebeek) in De Bilt. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met mantelzorg consulent Ella Lawalata via 06-28539811. Direct aanmelden kan ook via mantelzorg@mensdebilt.nl.

advertentie
advertentie