Kunstveiling voor Leergeld De Bilt

26 september 2022 om 09:48 Overig

Burgemeester Sjoerd Potters veilt het eerste kavel

De jubilerende Kunstenaarsvereniging BeeKk en Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven organiseren op vrijdagavond 7 oktober een grote Kunstveiling in de Centrumkerk Bilthoven. Ruim vijftig hedendaagse kunstwerken en enkele antieke kavels komen onder de veilinghamer. Alles wordt bij opbod verkocht en de gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan Stichting Leergeld De Bilt die kinderen helpt om mee te kunnen doen op school, met sport of cultuur als daar thuis de middelen niet voor zijn.

De veiling is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom om mee te bieden op de kunstwerken, om zo een mooi kunstwerk te bemachtigen en bij te dragen aan de opbrengst voor Leergeld De Bilt. Vanaf 19.00 uur is de Centrumkerk geopend en kunnen de kavels onder het genot van een drankje worden bekeken. Om 20.00 uur start de veiling. Burgemeester Sjoerd Potters is bereid gevonden om het eerste kavel te veilen met de titel Wij/Communicatie. Daarna neemt veilingmeester Willem Berdenis van Berlekom de hamer over.

Tot 7 oktober worden de kunstwerken geëxposeerd in zo’n veertig etalages in De Bilt, Den Dolder, Maartensdijk en Bilthoven. Op de website kunstkringbeekk.nl/veiling zijn de kunstwerken ook te zien en wordt een nadere toelichting gegeven op de werken, de veiling en in welke etalage kunstwerken te zien zijn. De winkeliers uit de kernen ondersteunen de actie en doneren ook producten en cadeaubonnen die met de kavels onder de hamer komen. Wie al een mooi kunstwerk ziet en niet in de gelegenheid is om naar de veiling te komen kan ook tot en met 6 oktober per mail een bod uitbrengen via mailadres pareo@planet.nl.

Leergeld De Bilt ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar in onderwijs, sport en cultuur. Jacqueline Franssens, Voorzitter van Leergeld De Bilt, ‘helemaal in deze tijd merk je dat gezinnen bezuinigen op de activiteiten van de kinderen, als de kinderen al in de gelegenheid waren om mee te doen’. En meedoen is juist voor kinderen belangrijk om zich te ontwikkelen en zich goed te kunnen voorbereiden op hun toekomst. Leergeld De Bilt ondersteunt kinderen uit gezinnen die zelf te weinig middelen hebben. Ze komen bij Leergeld De Bilt ondermeer door de Voedselbank, Humanitas, scholen of bijv Steunpunt Vluchtelingen. Het gaat om kinderen uit de kernen van gemeente De Bilt die door Leergeld in de gelegenheid worden gesteld om bijv lid te worden van een sportclub of een laptop krijgen voor onderwijs.

De veiling op 7 oktober komt geheel ten goede aan Leergeld De Bilt en wordt mogelijk gemaakt door de jubilerende Kunstenaarsvereniging BeeKk. Kunstkring BeeKk bestaat dit jaar 25 jaar en haar motto is; wie jarig is trakteert. Leden van BeeKk hebben kunstwerken gedoneerd ten behoeve van de veiling. Het resultaat is een prachtig palet aan kunst in uiteenlopende technieken en formaten. Van beelden tot naaldkunst en fotografie tot olieverfschilderij. De werken zijn te bewonderen in de etalages van de winkeliers die de actie en het goede doel een warm hart toedragen. Alle kunstwerken hebben een kavelnummer. Dit nummer is leidend voor de veiling en opgenomen in de veilingcatalogus die bij de winkels en op de website van kunstkringbeekk.nl/veiling is in te zien. De veiling is gratis te bezoeken en biedingen (of donaties) worden uiteraard op prijs gesteld.

Tijdens de veiling komen ook diverse cadeaubonnen en producten van de winkels onder de hamer. Alles om met elkaar een mooi resultaat te bewerkstelligen voor Leergeld De Bilt. De Veiling en Kunst in de Etalage wordt georganiseerd door Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven in samenwerking met Kunstkring BeeKk, de winkeliers in de vier kernen en de Bilthovense Centrumkerk aan de Julianalaan 42.

Meer informatie over de kunstwerken, de veiling, voorafgaand aan de veiling bieden, donaties en Leergeld De Bilt vindt u op de websites van Kunstkring BeeKk, Leergeld De Bilt en Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie