Afbeelding
.

ODE AAN ELLA

16 november 2022 om 09:27 Overig

Column

Samen sta je sterker, samen bereik je meer èn samen is het leuker….

Dat merk ik aan de samenwerking met het Kunstenhuis, met de Woudkapel en nu ook met de Gemeente. Na twee sobere jaren wat betreft de intocht van onze Sinterklaas is er een nieuwe situatie ontstaan en een superfijne samenwerking met onze Gemeente.

Zaterdag 19 november komt Sint aan op Jagtlust. Hij wordt daar ontvangen door onze Burgemeester (dankjewel Sjoerd Potters op je vrije zaterdag!!!) en Kinderburgemeester Renske.

Sint zal op Jagtlust zijn van 10.00-12.00 uur en de gehele voorbereiding en organisatie aldaar is in handen van de Gemeente. Ik vind dat ge-wel-dig! Tijdens de voorbesprekingen zaten we aan tafel met mensen die over de vergunning, de publiciteit, de pepernoten en techniek gingen. Echt, daar krijg ik zo’ n warm gevoel van. Want wat was het een gevecht de voorgaande jaren om er wat van te maken, die intocht. En nu vallen er zomaar dingen op hun plaats.

Een goede start op Jagtlust en daarna nemen wij het naadloos over.

In de middag trekt Sint naar het centrum van Bilthoven, waar hij zal resideren in ‘ het glazen huis’ op het Vinkenplein. Dankjewel eigenaar van dit ‘ glazen huis’ dat Sint het even mag lenen. Sint gaat daar werken en af en toe een tukje doen en Sint gaat door het Centrum wandelen.

Hij wordt vergezeld door de Muziekpieten van de Brandweerharmonie en Pieten van de Julianaschool en zo komen wij bij Ella! De olie in de motor. Ella die altijd ‘ in’ is voor een goed idee, die maatschappelijk en sociaal bewogen is. Neutraal en zonder enig belang te hebben zich inzet voor de intocht van Sint (en voor heel veel andere zaken hoor). Onze Sint. De vrind van ons allemaal.

Misschien is het feestje door de jaren heen een beetje veranderd en daarom mogen wij ons gelukkig prijzen dat er mensen zijn zoals Sjoerd, de Sint en onze Ella!

Tot zaterdag!

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie