Afbeelding
Gemeente de Bilt

‘Met elkaar puzzelen’

19 januari 2023 om 18:22 Overig

Overleg over Spoorzone Bilthoven

DE BILT Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week het Participatieplan Spoorzone besproken tijdens de commissievergadering. De gemeente De Bilt wil het stationsgebied aan de noordoostzijde van station Bilthoven verbeteren. Het college heeft samen met inwoners en andere belanghebbenden besproken hoe dat het best kan gebeuren.

Door Bart van der Spek

De gemeente heeft bij allerlei groepen hun wensen en ideeën gepeild. Het gaat hierbij om winkeliers en wijkverenigingen, maar ook om verschillende groepen burgers. Wethouder Anne Marie ’t Hart: “We willen de mening van iedere Biltenaar meenemen in de besluitvorming. Bijvoorbeeld: senioren, werkzoekenden, mensen beperking en reizigers die gebruik maken van het station. Wijkverenigingen spelen een zware rol, maar we wegen elke mening mee.”

Er komen hoe dan ook 500 tot 1000 woningen in het ruime gebied (80.000 m2), zowel huur-als koopwoningen. De woningbehoefte in de gemeente is volgens het college namelijk groot. De locatie moet ideaal zijn voor mensen die graag dicht bij de levendigheid van centrum Bilthoven wonen, werken en elkaar ontmoeten, én voor mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Het station krijgt volgens haar een heel belangrijke functie. Er komen volgens ‘t Hart namelijk geen nieuwe randwegen in de spoorzone. Verder moet de komst van nieuwe bewoners in de nieuwe spoorzone de lokale economie steunen. “Een toplocatie voor woningzoekenden uit de gemeente, voor starters en senioren en voor iedere portemonnee”, vatte het college de plek eerder samen. 

De raad bespreekt de resultaten van het participatieplan tijdens de raadsvergadering op 26 januari. Eind 2023 moet een concreet plan voor de spoorzone op tafel liggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie