Afbeelding
Foto door Marianne via Pexels

Hoe richt jij je horeca terras in voor de komende zomer?

20 februari 2024 om 08:46 Partnercontent

Het is de droom van veel horeca ondernemers: een terrasvergunning. Want dan kunnen je gasten als het mooi weer is lekker buiten zitten. Omdat het klimaat in Nederland verandert duurt het buiten zitten seizoen langer dan een halve eeuw geleden. Nu kunnen we soms eind maart al buiten zitten en dat seizoen loopt vaak door tot ver in oktober. Wil je daar als horeca ondernemer optimaal gebruik van maken, dan moet je je terras inrichten op een manier die aantrekkelijk is om neer te strijken.

Maak het gasten naar de zin

Een gast die voor een drankje op het terras plaatsneemt wil je natuurlijk het liefst vasthouden tot de lunch of tot het diner. Want dan levert het bezoek meer op. Daarbij speelt de inrichting van je terras een belangrijke rol. Niet alleen de horeca terrastafels maar vooral de stoelen zijn belangrijk. Een gast wil lekker kunnen zitten op een stoel die niet wiebelt op de stenen. Maar de tafels moeten als dat zo uitkomt ook gemakkelijk tegen elkaar aan geschoven kunnen worden. Want dan is de kans dat die grote groep vrienden langer blijft een stuk groter. Ook kun je dan reserveringen aannemen voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje op een warme zomeravond of een vrijmibo van een bedrijf.

Welke stoelen kies je voor het terras?

Op je terras is de ondergrond vaak minder stabiel dan binnen. Dat maakt de kans dat stoelen irritant wiebelen wat groter. Natuurlijk kun je dat oplossen met bierviltjes, maar erg charmant is het niet. Let er bij het uitkiezen van horeca terrasstoelen op dat je stoelen kiest die stabiel zijn. Het design doet er daarbij iets minder toe. Natuurlijk moet je stoelen kiezen die passen bij de uitstraling van de zaak, maar comfort geeft vaak wel de doorslag. Hippe, vederlichte stoelen met smalle poten zijn gewoon minder geschikt voor buiten. Je wilt niet dat je gasten onderuit gaan als ze gaan zitten of opstaan. Je wilt ook niet dat een windvlaag er met de stoelen op je terras vandoor gaat. Kies dus stoelen die zo stabiel mogelijk staan en die qua gewicht ook nog iets in te brengen hebben.

Bescherming tegen de zon

Als je terras in de zon ligt is dat natuurlijk heel fijn. Maar mensen willen doorgaans niet in de brandende zon zitten op een terras. Sterker nog: ze zoeken op een warme dag graag een terras op om even in de schaduw te zitten. Zorg dus voor overkapping of parasols. Parasols hebben natuurlijk het voordeel dat je ze in of uit kunt klappen afhankelijk van wat je gasten willen. Een overkapping of parasols kunnen ook nog wat beschutting bieden bij lichte regen. Je gasten zullen niet meteen wegvluchten als er een paar spetters vallen. Heb je geen bescherming op je terras dan moet een gast die zit te eten halsoverkop naar binnen. Als daar dan geen tafel vrij is dan heb je een probleem. Het is dus zeker iets om goed over na te denken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie