Afbeelding
Foto door Olya Kobruseva

Je onderneming promoten

10 oktober 2022 om 09:34 Partnercontent

Ondernemers in regio De Bilt opgelet. Het is enorm belangrijk om je onderneming op de kaart te zetten. Alles wordt duurder, belangrijk voor jou is dus dat de inkomstenstroom door blijft gaan. Een rustige periode kunnen de meeste niet veroorloven. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jouw onderneming ‘in the picture’ blijft bij potentiële klanten.

Social media

Een professionele uitstraling vinden we belangrijk. Laat je zakelijke snoet zien met professionele foto’s! Werk de informatie regelmatig bij en nodig nieuwe relaties uit om te linken. Uiteraard wel met een persoonlijke boodschap! LinkedIn heeft net als Facebook een goede tijdlijn functie. Het is handig om daarin zichtbaar te blijven met updates en ontwikkelingen.

Promotie

Adverteren werkt! Er zijn legio aan mogelijkheden om op de juiste manier je doelgroep te bereiken. Er zijn 2 categorieën; de traditionele en de moderne manier. Bij de traditionele manier kun je denken aan adverteren langs de weg in regio De Bilt, in een krant of magazine, op op de lokale tv of radio, etc. Dit heeft voor- en nadelen, zo bereik je bijvoorbeeld wel heel veel mensen, maar kun je niet een specifieke doelgroep bereiken. Ook is deze promotie meestal duurder.

De moderne manier is adverteren op social media. Het grootste voordeel hiervan is dat je heel specifiek een doelgroep kan bereiken voor veel minder geld. Ook kun je door middel van meetbaarheid zien wat de bereikte groep met de advertentie heeft gedaan. Zo kun je de volgende keer je advertenties hierop verbeteren en beter inzetten.

Gadgets

Klanten vinden het altijd fijn om gratis gadgets te ontvangen, we zijn immers Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan het weggeven van producten met jouw naam of logo erop. Je kunt bijvoorbeeld schrijfblokken bedrukken of je eigen briefpapier bedrukken. Klanten vinden het niet alleen fijn om gratis spullen te ontvangen, het zorgt ook nog voor meer promotie. Deze producten worden namelijk ook weer gezien door andere mensen. Zo vergroot je je naamsbekendheid weer. Win win dus!

Verras je klanten met een actie

Heb je een rustigere periode? Besteed je tijd dan nuttig. Bied je klanten bijvoorbeeld een gratis sessie aan waarin je kennis deelt, stuur een proefmonster toe of start een kortingsactie voor een volgende opdracht. Op deze manier trek je meer klanten aan. Nu is het juist belangrijk om deze ‘eenmalige’ klanten te behouden en ervoor te zorgen dat ze terug komen voor een herhaal aankoop.

De Bilt ligt aan je voeten

Wanneer je al deze tips goed uitgevoerd hebt moet je je voorbereiden op de drukte. De gehele Bilt zal voor je deur staan. Succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie