Geef natuur een stem. Stem GroenLinks. Dit artikel werd u aangeboden door GroenLinks
Geef natuur een stem. Stem GroenLinks. Dit artikel werd u aangeboden door GroenLinks Zwer Kooi

GroenLinks: Natuurnetwerk Nederland bij Hessing nog in gevaar

8 maart 2022 om 14:28 Politiek

Natuur heeft geen stem, ze heeft geen geld en geen macht. U hoeft echter geen ecoloog te zijn om de volgende vraag te kunnen beantwoorden: wordt het Nationaal Natuur Netwerk versterkt door er in te bouwen? Alle natuur- en milieuorganisaties waaronder Utrechts Landschap, IVN, Natuur- en Milieufederatie Utrecht en Natuurmonumenten zijn fel tegen de plannen om in dit cruciale stuk van het Natuur Netwerk Nederland aan de gloednieuwe ecotunnel villa’s te bouwen. Zij zijn stellig dat dit de werking van de nieuwe ecotunnel en het Natuur Netwerk ernstig zal frustreren en het leefgebied van reeën en dassen zwaar wordt vernietigd.

Advertorial

DE BILT Via een gigantisch bord bij het voormalig Hessingterrein aan de Utrechtseweg in De Bilt roept projectontwikkelaar Verwelius inwoners van gemeente De Bilt op om vooral te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. Zijn plan voor 130 luxe woningen waarvan ruim 30 buiten de ‘rode contour’, in zeer kwetsbaar natuurgebied, werd afgelopen januari weggestemd door de gemeenteraad. Het raadslid wat de beslissende stem ‘tegen’ leverde werd datzelfde weekend nog van de kieslijst geschrapt. Met zijn oproep spreekt de ontwikkelaar de hoop en de verwáchting uit dat de gemeenteraad van De Bilt zal terugkomen op haar besluit. Als de inwoner zorgt dat de voorstanders van dit plan genoeg stemmen krijgen dan gaat hij alsnog in Natuur Netwerk bouwen. Dit is een zeer reëel gevaar. Geef daarom de natuur een stem. 

Er zijn prachtige mogelijkheden voor woningbouw op het terrein waarbij de natuur wordt gespaard en de ontwikkelaar veel winst maakt. Hoe mooi zou het zijn als gemeente, ontwikkelaar, inwoners en natuur- en milieuorganisaties samen in overleg gaan voor een plan wat wél rekening houdt met de natuur? Een plan wat wél rekening houdt met de woonbehoefte van onze inwoners met huizen voor starters, senioren en sociale huur? Zou dat ook geen prachtig signaal zijn van de gemeente en politiek naar inwoners dat zij wel degelijk bereid is te luisteren en door middel van betere inwonersparticipatie tot betere plannen wil komen?

Geef 14, 15 of 16 maart natuur een stem! Stem GroenLinks. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie