Afbeelding
Wereldwinkel De Bilt

Feest in de jarige duurzame Wereldwinkel De Bilt

Zakelijk

DE BILT In de Fairtrade week van 30 oktober tot en met 6 november viert de Wereldwinkel het 20-jarig bestaan van de winkel. Dit wordt gedaan met alle vrijwilligers en klanten en met de start van een langlopende actie om een groentetuin te helpen financieren voor de zwaar door corona getroffen medewerkers van de kaarsenproducent Swazi Candles in Zuidelijk Afrika.

Er is een uitgebreid programma met dans en muziek en met iedere dag kortingen op veel van de Fairtrade en duurzame producten. De zaterdagen vormen hier de hoogtepunten in. Op zaterdag 30 oktober is er de aanwezigheid van Fairtrade importeur Gone Arty met kaarsenproducten om de eerlijke productie daarvan en het groentetuin project extra aandacht te geven. Die dag is er vanaf 11.00 uur een Thaise proeverij en vanaf 15.30 uur een voorstelling Werelddansen door leerlingen van Leonie Arends. 

Zaterdag 6 november is de afsluiting van deze feestweek met de aanwezigheid van Fairtrade importeur Sjaal met Verhaal en om 12.00 uur een voorstelling Werelddansen door leerlingen van Leonie Arends en in de middag vanaf 14.00 uur gitaarmuziek en zang door Andrea Hessing en Paul Deneer. Ook na de feestweek hoopt men veel klanten te mogen blijven begroeten.

Met hun eigentijdse assortiment van Fairtrade en duurzame artikelen steunt de winkel de Global Goals campagne. Met die campagne wordt wereldwijd gewerkt aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN om oneerlijke handel, armoede, ongelijkheid, discriminatie en klimaatverandering aan te pakken. Achterin de winkel is een permanente tentoonstelling hierover ingericht waar iedereen ook van harte welkom is om een kijkje te nemen.

   

advertentie
advertentie