Pier Veldman flitste veelvuldig door de verdediging van NSC
Pier Veldman flitste veelvuldig door de verdediging van NSC Foto Willemsen

Onnodig verlies FC De Bilt

5 februari 2023 om 18:51 Voetbal

DE BILT Voor de winterstop draaide FC De Bilt goed mee in de (sub)top van de eerste klasse, maar in 2023 gaat het vooralsnog moeizaam. In de uitwedstrijd tegen SDC Putten ging FC De Bilt roemloos ten onder, dus op zaterdag 4 februari moesten de punten worden gepakt in de thuiswedstrijd tegen NSC uit Nijkerk. Helaas ging dat door drie klungelige fouten mis.

In het eerste kwartier lieten beide ploegen zien dat een overwinning voor hen heel belangrijk was om hun positie op de ranglijst te verbeteren. Zowel de Biltenaren als de Nijkerkers kregen wat mogelijkheden om de score te openen en het was Peter de Best die uit een prima voorzet van Jens van Doorn de bal binnen kopte: 1-0 voor FC De Bilt. Helaas was dit van korte duur, want al heel snel verscheen de 1-1 op het scorebord, doordat Jonas Delen heel ongelukkig de bal achter zijn eigen keeper kopte. In het restant van de eerste helft waren er aan beide zijden wel weer kansen, maar de keepers werden niet echt op de proef gesteld: de Biltse keeper tikte een bal uit de hoek en zijn Nijkerkse collega keek de bal naast de paal. Op naar de tweede helft.

NSC kwam iets beter uit de kleedkamer en wist met enkele gevaarlijke aanvallen de verdediging van FC De Bilt flink onder druk te zetten. FC De Bilt herstelde het evenwicht en ook in de tweede helft kon het weer alle kanten op. Halverwege de tweede helft ging Jonas mee naar voren en wist zijn fout van de eerste helft goed te maken door nu wel in het goede doel te koppen: YES 2-1. Maar helaas kort daarna dacht een Biltse middenvelder middels een hakje uit te verdedigen……… gevolg een voorzet van NSC die schitterend werd afgemaakt en zo verspeelde FC De Bilt wederom een voorsprong. Komt er nog een derde keer een voorsprong? De laatste tien minuten streden beide teams voor wat ze waard waren. De 90e minuut: een Biltse verdediger, net ingevallen, tikte de bal te zacht terug naar zijn keeper, om dit te herstellen maakte hij een overtreding, net niet meer buiten de zestienmeter, dus een penalty. De penalty werd door de Nijkerker topscorer feilloos in een bovenhoek getrapt: 2-3. De Bilt probeerde in de resterende blessuretijd uiteraard om nog gelijk te maken, maar helaas bleef het tot het laatste fluitsignaal 2-3. Gauw vergeten, de komende week goed trainen en zaterdag tegen Olympia in Gouda staat het bij aanvang gewoon weer 0-0.

Het tweede, uitkomend in de reserve hoofdklasse, het hoogste niveau voor reserves bij de amateurs. Weer een overwinning en op een mooie tweede plaats met een punt minder dan koploper Ajax. En dan te bedenken dat ons tweede een wedstrijd minder heeft gespeeld………niet te vroeg juichen, maar een beetje trots zijn we wel!