Dit mooie schot van Tycho de Wit had een beter lot verdiend (volgende keer een volle tribune) foto willemsen

FC De Bilt met lege handen

20 februari 2023 om 12:20 Voetbal

DE BILT Op zaterdag 18 februari kwam BOL (Broek op Langedijk) op bezoek in De Bilt. Een tegenstander van verder weg, maar toch hebben deze ploegen de afgelopen jaren vaker tegen elkaar gespeeld. Twee keer winst voor De Bilt en een keer voor BOL. Na de winterstop zit FC De Bit in een moeilijke fase, waarin het enkele ongelukkige nederlagen onderging en daarentegen strijdt BOL nu met Montfoort om de koppositie.

Het was vrij snel duidelijk dat FC De Bilt de verdediging goed gesloten hield door iets meer dan gebruikelijk in te zakken. BOL mocht wat meer de aanval in, maar de kansen vielen in de eerste helft aan beide kanten. De keepers verrichtten uitstekend werk en het was mede daardoor dat de thee werd opgezocht met de 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft moest het gebeuren. De Biltse mannen voor de drie punten om de aansluiting met de subtop te pakken en BOL om het Monfoort erg lastig te maken. Diverse keren zetten de Biltse mannen een goede aanvallen op, maar vaak strandden deze al voordat ze echt gevaarlijk konden worden of greep de keeper van BOL heel adequaat in. Aan de andere kant kwam BOL enkele keren gevaarlijk voor de Biltse keeper (Ruben de Renner), maar die keepte prima en is volgens mij zeker the-man-of-the-match geworden. Met nog een kwartier te spelen, leek de wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. Totdat, gewoon een corner voor BOL op links, met rechts geschoten, schuin de wind over het veld ……….…een keer in je leven schiet je zo’n bal pardoes in een keer achter de keeper, jawel dat gebeurde dus in deze wedstrijd: 0-1. De Biltse trainer zette nog enkele verse krachten in en liet zijn ploeg wat opportunistischer spelen: helaas allemaal net niet. Vlak voor tijd viel een Langedijker geblesseerd uit en daar mocht geen vervanger meer voor in het veld komen. De Bilt kon met een man meer ook in de laatste vijf minuten helaas geen vuist maken en bleef na het laatste fluitsignaal met lege handen achter.

Volgende week zaterdag geen competitiewedstrijd, maar op 4 maart komt Monnickendam op bezoek en dan wordt er vast en zeker uit een ander vaatje getapt, aanvang 14.00 uur.