Afbeelding
Foto van StockSnap via Pixabay

Ook als single kun je een leuke vakantie boeken

26 maart 2024 om 14:33 Partnercontent

Veel mensen vinden het geen fijn idee om in hun eentje op vakantie te gaan naar het buitenland. Stel dat er wat gebeurt, wie moet je dan helpen? En als je met niemand leuke ervaringen kunt delen dan is er toch niks aan? En dan hebben we het nog niet over in je eentje eten in een restaurant en de eenpersoonstoeslag in hotels. Maar na het opsommen van alle redenen waarom een singlevakantie geen goed idee is, zijn er ook nog genoeg redenen om die vakantie naar Turkije in je eentje gewoon wel te boeken.

Alleen maar toch samen

Als je het de eerste keer echt te spannend vindt om in je eentje op reis te gaan dan kun je ook kiezen uit het ruime aanbod groepsreizen voor singles. Vaak wordt de groep op leeftijd samengesteld zodat je met gelijkgestemden op reis gaat. Je loopt dan niet het risico om als 40-plusser tussen de tieners te belanden of als 22-jarige tussen de senioren. Als je kiest voor een groepsreis dan is er ook altijd een reisleider aanwezig bij wie je terecht kunt als je een probleem hebt. De reis is van tevoren gepland en alles is bij vertrek geregeld. Je weet waar je slaapt en het reisprogramma staat vast.

Boeken is de grootste stap

Een single vakantie boeken is de eerste keer heel spannend. Zeker als je tot die tijd altijd met anderen samen op vakantie ging. Maar je hoeft niet meteen een wereldreis te gaan maken. Als je wilt uitproberen of single reizen voor jou een optie is, dan boek je eerst eens een stedentrip of een lang weekend aan de kust of op een Waddeneiland. Je hebt dan geen probleem dat mensen geen Nederlands spreken. Als er wat mis gaat ben je als het moet zo weer thuis. Als dat goed gaat dan kun je bij een volgende gelegenheid een trip over de grens boeken.

In je eentje op vakantie

Je kunt natuurlijk ook bij noSun een vakantie boeken voor een single. Je hebt dan alle vrijheid om je reisprogramma te bepalen. Je kunt een voorbeeld reis als leidraad nemen en deze aanpassen naar jouw wensen. Als je alleen bent hoef je geen rekening te houden met een reisgenoot. Wil je een dag langer blijven in die leuke stad? Wil je die excursie liever overslaan? Het kan allemaal. Juist doordat je je eigen tempo kunt bepalen beleef je de vakantie van je leven. Je hoeft in veel landen ook niet bang te zijn om als single vrouw alleen te reizen. In sommige grote steden wordt alleen afgeraden om in je eentje in het donker over straat te gaan. Wil je er toch in de avond op uit? Bestel dan gewoon een taxi die je brengt en weer ophaalt. De kans is groot dat je bij thuiskomst constateert dat alles goed is gegaan en dat je niet kunt wachten tot je volgende reis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie