Afbeelding
Lokaal De Bilt

Gezamenlijke kieslijst Beter De Bilt & Bilts Belang op: Lijst 1

4 februari 2022 om 12:23 Politiek

Lokale politieke partijen Beter De Bilt en Bilts Belang presenteren op vrijdag 4 februari een gezamenlijke kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022.

Waarom Lijst 1 kiezen? 

Het centrale thema van Beter De Bilt & Bilts Belang (Lijst 1) is ‘van meedenken naar meedoen’. Veel inwoners geven een onvoldoende voor de manier waarop ze worden betrokken bij het gemeentebeleid. In de Gemeentelijke Beleidsmonitor van eind 2021 blijkt dat het vertrouwen in het bestuur voor het vierde jaar op rij is gedaald. De stelling ‘Burgers voelen zich goed vertegenwoordigd’ is gedaald naar 16%. Dat is nooit eerder zo laag geweest.

De gemeente moet er weer zijn voor haar inwoners en niet andersom, stelt Lokaal De Bilt. Inwoners van De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan, Westbroek en Hollandsche Rading staan voortaan weer op 1 door hun stem uit te brengen op Lijst 1!

In totaal stellen 18 inwoners van De Bilt zich beschikbaar op onze kieslijst; zij willen bijdragen aan het besturen van de gemeente. Ervaren en nieuwkomers, jong en oud, man en vrouw en de meeste kernen zijn vertegenwoordigd.

Erik den Hertog

Onder hen is Erik den Hertog, lijsttrekker van Lijst 1. Hij zegt:

‘Ik ben ontzettend blij en trots dat ik lijsttrekker ben namens de samenwerkende partijen Beter De Bilt en Bilts Belang.

Ik zet in op een constructieve houding in de aankomende bestuursperiode. Niet alleen in de raad, maar vooral tegenover ondernemers en inwoners van de kernen, wijken en straten. De komende jaren staan ons grote uitdagingen te wachten. Denk aan het woningtekort, de kwaliteit van de leefomgeving en de veiligheid in onze gemeente. Dat zijn voor inwoners zeer belangrijke onderwerpen waar ik mij voor ga inzetten.’

Peter Gielissen

Nummer 2 op de lijst is Peter Gielissen. Peter (1956) woont sinds begin 2021 in De Bilt, en werkt als journalist en filmmaker in de werelden van cultuur en nieuws. Hij vond na 45 jaar Utrecht in de wijk Weltevreden in De Bilt veel terug van de vriendelijke dorpsheid van zijn jeugd op de Utrechtse Heuvelrug.


Dat mensen in kleinere gemeenten als niet-beroepspolitici hun eigen leefwereld besturen, spreekt hem bijzonder aan. Hij is geïnteresseerd in ‘liquid democracy’ en andere ideeën over medezeggenschap van betrokken burgers. Politiek is voor hem: oprecht betrokken zijn, visie en durf tonen, en ook voor de lange termijn interesse hebben. Zijn belangstelling ligt bij verkeer en vervoer, de openbare ruimte en cultuur.

Voorzitters

Voorzitters Paulus Schuckink Kool (Bilts Belang) en William Blijham (Beter De Bilt) leveren de definitieve kieslijst in bij het centraal stembureau op het gemeentehuis.

De partij nodigt u van harte uit om mee te denken, en liever nog: om mee te doen. Als lid, vrijwilliger of wellicht als toekomstig raadslid. Doe mee! www.lokaaldebilt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie