Ike Bekking
Ike Bekking archief

Sint verbindt

17 november 2021 om 11:00 Column

Column
Ike Bekking

Duizenden kinderen en hun ouders maar ook oudere mensen, samen of alleen, volgen het Sinterklaasjournaal. Waar, hoe heerlijk vertrouwd, de presentatie weer in handen is van Dieuwertje Blok. Het is de warming-up.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint, mijn beste vrind, jouw beste vrind, de vrind van ieder kind.

Sinterklaas is helemaal geen feest voor kinderen alleen. Ik spreek uit ervaring want ook al zijn mijn kinderen allemaal het huis uit, zaterdag 4 december komen ze, met aanhang, naar huis. Voor de traditionele boerenkool met worst, er zijn, weliswaar digitaal, lootjes getrokken en een gedicht is verplicht. En nee, zij zijn niet meer geïnteresseerd in de intocht van Sint. Wel hebben zij geweldige herinneringen aan de aankomst van Sint per schip, dan weer in de haven van Amersfoort, dan weer in Zeewolde of zelfs per helikopter in Bilthoven….

Ook dit jaar is Sint van de partij hoor! Weliswaar in aangepaste vorm maar Sint komt op bezoek. Ik heb horen fluisteren dat hij op 20 november en op 4 december op ludieke wijze naar Bilthoven komt. Daar hebben ‘ze’ de koppen weer bij elkaar gestoken om Sint op gepaste wijze te ontvangen. Verwacht geen groot spektakel, daar is het de tijd niet voor en daar is helaas het budget niet voor. En toch proberen ze er weer iets van te maken. En daar wringt de schoen een beetje, want Sint heeft vernomen dat er stuurlui aan wal staan die vinden dat het allemaal anders moet en beter kan. We hebben dit met Sint besproken en gelukkig trekt hij zijn eigen plan.

‘Och’ zei hij, ‘dat is van alle tijden. Mensen die het beter weten en vinden dat het allemaal anders moet. Maar als puntje bij paaltje komt dan trekken ze hun landingsgestel in. En voor je het weet, gebeurt er helemaal niks. Dus dank voor de late uitnodiging, maar ik kom heel graag weer naar Bilthoven’.

Jaha, dat is wat ie zei.

I LOVE SINT!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie