Antoinette Blok in haar tuin met haar boek 'Bouw de boomhut van je dromen'.
Antoinette Blok in haar tuin met haar boek 'Bouw de boomhut van je dromen'. Antoinette Blok

Eerste boek boomhutbouwer

6 oktober 2022 om 09:30 Overig

‘Ik wil mensen inspireren’

BILTHOVEN Veertien jaar geleden nam de Bilthovense Antoinette Blok afscheid van haar baan in het bedrijfsleven. Ze volgde haar hart en werd de eerste vrouwelijke boomhutbouwer. Ruim 130 boomhutten verder is er nu haar boek: Bouw de boomhut van je dromen.


Door Julie Houben

Een droom Het was niet dat ze tijd over had en dacht: ik ga een boek schrijven. “Nee, zeker niet, lacht Antoinette Blok (54). “Dit was wel een droom van mij, maar ik had geen idee hoe je dat aanpakt en ik ben ook gewoon heel druk met het ontwerpen en bouwen van mijn boomhutten. Tot een uitgeverij mij benaderde. Zij zagen potentie in een boek over mijn werk en mijn persoonlijke verhaal. Zoiets komt natuurlijk niet voor niets op je pad, dus ik zei meteen ja. Ik vind het superleuk om mijn kennis te delen en mensen te inspireren om zelf aan de slag te gaan.”

De fantasie prikkelen “Mijn boek is enerzijds een ‘do-it-yourself’ boek. Daarin staan mijn ervaringen in de vorm van recepten waarmee je een boomhut kunt maken waar kinderen blij van worden én met respect voor de boom. Daarnaast inspireer ik met mijn verhaal misschien mensen om toch die spannende stap te zetten en je hart te volgen. Ik vond mijn baan in de corporate wereld helemaal niet vervelend maar ik vroeg me af: “waar word ik nu echt gelukkig van?”. Een paar gesprekken met een coach brachten mij op het juiste pad: ik moest iets gaan doen waarin ik mijn creativiteit en ondernemerschap kwijt kon. De boomhut die ik voor mijn zoons gebouwd heb, was een van de gaafste dingen die ik had gedaan. Maar ja, dat was toch maar een hobby? Die mindset liet ik los en ik ben gewoon begonnen. Low key, kijken of ik het echt kon en of mensen op mijn werk zaten te wachten. Ja dus! En steeds meer, lijkt het. Mensen krijgen meer de behoefte om ‘back to basic’ te gaan. En ze willen dit ook voor hun kinderen. Lekker buiten zijn, écht spelen in een boomhut die de fantasie prikkelt en dat dan gewoon in je eigen tuin. Het is voor mij ook nog elke dag een feest om die hutten te ontwerpen en te bouwen, met input van de kinderen en hun ouders.”

Spannend Het bouwen zelf vindt Antoinette nog steeds het leukst. “De eerste dag is, ook na 130 boomhutten, nog steeds het spannendst. Dan ligt daar een stapel hout en daar moet ik de vloer van gaan maken, ín de boom. Waarna alles er vervolgens precies op en aan moet passen. Je kan het maar één keer doen. Mijn ontwerpen worden steeds complexer dus ik moet met een heleboel rekening houden. Klinkt misschien abstract maar dat is echt spannend. Voor het bouwen zelf heb ik op de meeste dagen wel een maatje bij me, om me te helpen met de fysiek zware klussen. Het liefst zou ik het helemaal alleen doen maar dan pleeg ik roofbouw op mijn lichaam. En dat is niet slim want ik wil dit nog lang blijven doen.”

Boekpresentatie Op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur is de presentatie van Antoinettes boek in de Bilthovense Boekhandel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie